Retro Rpg

Árnyékmagyarország bemutató 3. rész

2023. április 02. 21:02 - Retro Rpg

Fekete Magda és a Szabad Vállallkozás

Sziasztok,

Sorozatunk mai darabja a 23. Bíborholdban szerepelt, ez 1994 októberi szám. Fekete Magda és árnyvadász társasága, a Szabad Vállalkozás a téma. Ez nem egy helyhez vagy valamilyen kultúrához kötődik, hanem egy független szerveződés. A Magyar Retro RPG facebook csoportjában ez a közösség előkelő helyezést ért el a legnépszerűbb frakció szavazáson.
Ezúttal is SR kép volt a címlapon, viszont szerintem lelkes, de amatőr munka, nem is terhelném az olvasókat vele így az elején. Ha valaki kíváncsi menjen a cikk aljára. :)

lui.JPG

A cikk egy rövid sztorival kezd, amiben megismerünk egy külföldi árnyvadászt, Saskarmot, aki egy embert kísért Magyarországon, ám balul sült el a dolog: elveszítette a védencét és ráadásul a Vállalkozás foglyul ejtette. De mivel nem volt személyes ellentét köztük, csatlakozott hozzájuk és egy vadászat közben megismerte őket.

A Szabad Vállalkozást 5 ember alapította 2041-ben, amikor még papíron létezett a magyar állam, de már anarchia tombolt. Ebben az időben a különböző szélsőséges csoportok már harcoltak egymás ellen, így igen kaotikus időben indult a társaság. Ahogy lenni szokott, ez az öt ember különböző területen volt profi és kiválóan tudták támogatni egymást a szaktudásukkal.
Kezdetben szokványos Árnyvadász csapatként működtek, de később a vagyonuk és a kapcsolatrendszerük gyarapodásával politikai tényezőkké váltak. Nagy szerepük volt abban, hogy a Társasági Tanács megvette az országot, és arról is sikerült gondoskodni, hogy valamilyen egyensúly legyen ebben a testületben. Természetesen sokak kételkednek ebben a kicsit meseszerű történetben és ennek hangot adnak a megjegyzésekben.

magda.JPG

Az eredeti öt tag Fekete Magda, Lue Uppercup, Makrai János, Szigfalvi Szaniszló és Kodhegyi Dávid voltak.  Ma már csak utóbbi kettő aktív, többiek vagy meghaltak, vagy eltűntek. Fekete Magda a Holló útját járja, Lue pedig dekás. Számos neves és névtelen tag csatlakozott idővel. Magda a szellemi vezető, Lue zseniális dekás, néha hetekre eltűnik, de nagyon hasznos tagja a társaságnak. Páldául képes egy nagyobb cég rendszerét is feltörni, megsemmisíteni fontos adatokat és a helyükre ellentétes, de validnak tűnő információkat csempészni. Pl. a magyarországi nukleáris tárolókról.

Ők több, mint egy árnyvadász társaság, nevezhetjük mozgalomnak és a tagjaikat aktivistának, akik közéleti kérdésekben is megszólalnak, programokat szerveznek, stb. Százak állnak mögöttük a stábban, ha cselekedni kell. Itt a mesélőnek alkalma adódik, hogy a kevésbé tapasztalt JK csapatot is valahogy kapcsolatba hozza a Vállalkozással.
Van központjuk is a János hegyen, amit erősen védenek, egyesek szerinte a társaságokat is megszégyenítő módon. Ez számomra kicsit necces, én nem tenném ki egy félig földalatti mozgalom központját egy jól látható helyre, sőt igazi központot se hoznék létre, de ugye minden Batmannak kell egy barlang a hall alá. Vagyis ha pulp-ra akarjuk venni, akkor belefér.

szabad_vallalkozas.JPG

A cikk közben beszúrt dekás megjegyzések egy jó része teljesen más képet fest. Ami nagyjából ellentéte az idealista képnek, egy pénzéhes zsaroló, terrorista szervezetet mutatnak be a trollok. Kivéve a végén található Saskarom usernév alatt írt megjegyzést, ami cáfolja az egészet. :)

Színfalak mögött:

A cikk felkínálja, hogy bármelyik leírást felhasználhatja a mesélő, hogy a saját maga alakítsa ki a Szabad Vállalkozás profilját az ő kampányában. Csak a két fő karaktert dolgozták ki statisztikai szinten, Magdát és Lue-t. Magda egy holló sámán, aki szereti irányítani az embereket, valamint megtudni és felhasználni a titkaikat ellenük. Egyébként szimpatikus, kedélyes ember képét szokta mutatni kifelé. 
Lue pedig valójában egy nyugati sárkány, ebből a fajtából egy kisebb hatalmú, de így is messze erősebb a humánoknál. Így azt feltételezem, hogy ellentéte lehet Magdának szociális téren. Kivételes tehetsége van a dekázásban, +2 CSZ ha ellene küzd valaki a mátrixban. Az eltünéseinek oka, pedig, hogy néha vadászni megy. Kapunk még egy pimpelt módosított Ares Citymastert, ami egy komoly páncélozott városi jármű. Valamint a mesélő felhasználhatja a Szabad vállalkozás saját mátrixát a mesékben.

szabad_vall_auto.JPG

Ennyi volt mára a mese erről a kivételes társaságról. Ha tetszik használd őket a kampányodban, akár segítő, akár ellenséges szerepben. Mindkét oldalon megállják a helyüket.

Valamint itt a végén közlöm az ígért címlapképet:

bh_23_cimlap.JPG

A sorozat korábbi darabjai:

Árnyékmagyarország bemutató 2. rész

Árnyékmagyarország bemutató 1. rész

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://retrorpg.blog.hu/api/trackback/id/tr9818091818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nádori Gergely 2023.04.02. 22:48:12

Ehhez csak annyit fűznék, hogy az eredeti csapat neveit, ha jól emlékszem az akkori Bíborholdas bandából kreáltam: Prekop Laci, Szigeti Sanyi, Kodaj Dani voltak az ihletők. (Lehet, hogy a többi is, de azokra nem emlékszem igazán.)

Nádori Gergely 2023.04.02. 22:50:10

@Nádori Gergely: Ja, és talán még annyi is, hogy emlékeim szerint hétfőnként voltak a szerkesztőségi ülések (lásd reklám).

Retro Rpg 2023.04.03. 09:31:55

@Nádori Gergely: Itt meg azt találgattuk, hogy biztos valami epic kampány főszereplői voltak és a dekás egy nagyhatalmú támogató NJK volt. :)

Szerepeltek valamilyen formában élő kampányban? Nálam az Ikrek c. modul mesélése során előkerültek és én pozitív szereplőként hoztam be őket, mert így is rengetek konkurenciája van a csapatnak.

Nádori Gergely 2023.04.03. 09:37:22

@Retro Rpg: Persze, amikor mi játszottunk ÁrnyMaót, akkor ott egyfajta deus ex machina NPC-k voltak. Ha valami nagyon félresiklott, akkor mindig jöhettek akár kimenteni a csapatot, akár valami infót csepegtetni, ha pedig olyat szereztek meg, ami túl erős volt, akkor megjelentek és közölték, hogy akkor ezt most ők megtartják.

Retro Rpg 2023.04.03. 13:01:22

@Nádori Gergely: Nagyon jó kis világfestő NPC-k.
süti beállítások módosítása